coronavirus
5 maart 2020
Dansschool gesloten tot en met 6 april!
15 maart 2020
Alles tonen

12 maart 2020

Lieve dansers en danseressen,

Zoals vele van jullie merken is er veel onrust omtrent het nieuwe corona virus. Wij volgen zoals wij eerder hebben gecommuniceerd de richtlijnen van het RIVM. Vanmiddag was er een persconferentie over deze maatregelen ook vanuit de regering. Hierdoor ontstaat er ook bij ons wat in de planning. We proberen iedereen zo veel mogelijk op de hoogte te houden. Het is voor ons niet te doen om elke dag een mail met updates te sturen, maar wel houden wij onze social media kanalen up-to-date en zullen wij ook de belangrijkste informatie op onze website gaan delen.

Omdat wij een kleinschalige dansschool zijn en onze lessen vaak niet meer dan 20 personen bevatten, blijven wij gewoon open. Dit heeft er ook mee te maken dat er binnenkort een grote show zal zijn, waar we de trainingen liever niet voor stil leggen als het nog niet nodig is. MAAR, dat betekent niet dat er geen maatregelen zijn. Deze waren er al de afgelopen week, maar die zijn inmiddels wat strenger. 

Waar letten wij op?

Er staat overal handzeep waar men voor de les, tijdens de les of na de les zijn of haar handen kan wassen. We geven geen handen, wat betekent dat we ook geen handen aan elkaar geven in de les. Kringen maken of oefeningen aan de barre bijvoorbeeld zijn daarom dus ook uit de lessen gehaald. Onze docenten doen er alles aan om het zo leuk mogelijk, maar toch veilig te houden. Wij mijden zo veel mogelijk het contact. 

Wanneer mag je NIET komen dansen?

Wij willen het dansplezier er voor iedereen inhouden, maar toch moeten we echt streng zijn. Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts? Kom dan NIET dansen. Wij willen niet dat het virus zich kan verspreiden in onze dansschool, dus als je snottert en je je niet ziek voelt ook gewoon thuisblijven. Ga je niet naar je werk omdat je klachten hebt? Ga dan ook niet naar dansles. Gaat je kind niet naar school? Laat ze dan ook thuis. 

Als een docent vind dat je deze symptomen overduidelijk hebt, zal ze je naar huis sturen. Het gaat ook om de gezondheid van onze docenten namelijk. Wij zetten ook geen zieke docent voor de les. 

Wat gaan we daaraan doen?

Terwijl de dansschool open blijft, willen we ook diegene die thuis zitten niet achter laten lopen. Er zal de komende dagen gezocht worden naar een goede manier om filmpjes van de dans te verspreiden aan de leerlingen. De docent zal de nieuwe dansstukjes langzaam op film herhalen en ook op de muziek laten doen. Zo kan er thuis alsnog geoefend worden. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de finale dans! Voor de meeste groepen geldt dat de filmpjes in de groepsapp worden gestuurd, voor de kleintjes gaan we een oplossing zoeken, wellicht dat we deze naar de ouders zullen mailen. Dit wordt nog bekeken!

Mochten ze de scholen toch gaan sluiten binnenkort?

We moeten ons, ondanks dat vandaag verteld werd dat ze de scholen gewoon open blijven omdat daar in principe geen grote besmettingskans is, rekening houden met het feit dat scholen gesloten kunnen gaan worden ergens in de komende weken. Wanneer scholen sluiten, zijn wij ook genoodzaakt de dansschool dicht te doen. Mocht dat gebeuren gaan we ook dansfilmpjes verspreiden en vragen we jullie die dan te leren. Dit zijn stukken voor jullie dansen in de show! Zo proberen we niet te veel achter te gaan lopen en wel straks klaar te zijn voor een fantastisch dansspektakel!

Fotodag gaat NIET door!

Vandaag werd ook duidelijk dat tot en met 31 maart alle bijeenkomsten van meer dan 100 personen gecanceld zullen gaan worden. Tijdens onze fotodag zullen er meer dan 100 mensen bijeenkomen en daardoor gaan wij de komende dagen op zoek naar een andere datum. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de maatregelingen die na 31 maart zullen gaan gelden. Hierover komt nog meer informatie op de website, in de les en op onze social mediakanalen.  

Salsatraining gaat NIET door!

Voor de show hebben wij met ongeveer 100 dansers tegelijkertijd eenzelfde dans, de training op 29 maart hiervoor gaat NIET door. Dit om dezelfde reden als de fotodag, ook hiervoor komt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum. 

Blijf het RIVM volgen

Net zoals wij het RIVM erg goed in de gaten houden voor nieuwe updates, vragen wij jullie dat ook te doen. Zolang onze docenten gezond zijn gaan de lessen door. Als er iets mocht veranderen wordt dit gelijk gecommuniceerd op onze website en op onze social mediakanalen. 

Wij hopen jullie op deze manier zo goed mogelijk op de hoogte gebracht te hebben. Wij hopen ook jullie begrip dat dit voor ons ook iets nieuws en onbekends is. Laten we hopen dat het spoedig rust zal krijgen en het niet te lang zal duren! 

Lieve groet,

Team Ghislaine Dance Company