NOG EVEN GEDULD
22 april 2020
WE MOGEN BUITEN DANSEN!!
14 mei 2020
Alles tonen

Corona bericht 8 mei 2020

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van 6 mei blijft er helaas nog steeds onduidelijkheid over de regels en voorwaarden waaronder we onze danslessen weer zouden kunnen en mogen opstarten.

Als dansschool zijn wij zijn een culturele instelling, maar er zijn geen specifieke regels gegeven voor culturele instellingen. De landelijke dans-ondernemers organisatie is centraal met deze materie bezig en behartigt daarbij het belang van veel dansscholen in Nederland. Het is momenteel nog steeds even afwachten wanneer wij als culturele instelling waarbij er geen sprake is van contactsport, weer (onder voorwaarden) open mogen gaan. Dansscholen zijn geen sportscholen!

Na de meivakantie, al aanstaande zaterdag, starten wij met live-stream lessen. Hiervoor is er de afgelopen week internet in de studio aangelegd en zijn de nodige voorbereidingen en tests uitgevoerd. Misschien zal het de eerste keer even wennen zijn aan de nieuwe situatie en de nieuwe techniek, maar we hopen dat dit van korte duur zal zijn.  Iedereen heeft hierover een email gehad of is via de groepsapps geïnformeerd.

Intussen zijn wij ook rechtstreeks in overleg met de gemeente Breda om te kijken naar de volgende stappen die we kunnen nemen op weg naar het “nieuwe normaal”. Daarbij wordt gekeken of we voor de jongsten open kunnen, of we lessen buiten voor het pand mogen geven, onder welke voorwaarden etc. etc. Het zijn geen eenvoudige gesprekken omdat niemand (bij ons en bij de gemeente) ooit eerder in deze situatie beland is geweest. Zodra we hierover meer weten komt het natuurlijk direct op de website te staan en wordt iedereen geïnformeerd. De regering zal ook nog terug komen met versoepelingen en we hopen snel.

Intussen blijven wij positief, want we gaan dit samen tot een goed einde brengen!