Show 2017

Freedom

Info

• Chassé Theater
• 24 en 25 juni 2017
• 600 dansers
• 4 voorstellingen
• in de Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal

Samenvatting
Vrijheid is een breed begrip en voor iedereen anders. Waar denk je als eerste aan als je het woord ‘vrijheid’ hoort? Na een opstootje op het schoolplein worden de kinderen door de schoolleiding in het straflokaal neergezet, waar zij voor straf een opstel moeten schrijven, met als titel: vrijheid. Tijdens het nieuwe dansspektakel van Ghislaine Dance Company worden we meegezogen in vier van deze opstellen.

Zo schrijft Lisa over Sara, haar klasgenootje die al een tijdje ziek is en in het ziekenhuis belandt. Een ongeneeslijke ziekte met alle ups en downs en haar uiteindelijke keuze voor de vrijheid. Voor  Solange is vrijheid, het verhaal wat haar oma haar vertelt. Ze schrijft over haar familie die als slaaf in de slavernij in Curaçao belandde, de opstand van de slaven en hoe die tot de afschaffing leidde. Vrijheid in het zijn wie je bent ondanks je huidskleur.

Daisy maakt veel mee thuis, haar zus gaat trouwen, maar niets blijkt zoals het is. Een huwelijk waarin haar zus achter de werkelijke aard van haar partner komt. Kiest zij uiteindelijk voor de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn?

Een documentaire geeft Fleur de inspiratie om haar opstel te schrijven over het ontstaan van de Berlijnse muur, het leven daarna en de stap naar de vrijheid.

Vier kinderen, allen met hun eigen interpretatie van vrijheid, historie, spanning, humor, actie, liefde, haat en verdriet. Dat is waar het in het 11e dansspektakel van Ghislaine Dance Company allemaal over gaat. Een eigentijds dansspektakel om niet te missen met zoveel diverse stijlen zoals: streetdance, hiphop, modern, klassiek, jazz, kinderdans, showdance en breakdance!

Interesse gewekt?